Heb je nog ergens 1,8 miljoen dollar liggen? En heb je toevallig nieuwe schoenen nodig? Dan had je deze hele speciale sneakers van Nike kunnen kopen! Ze zijn deels gedragen en ontworpen door niemand minder dan Kanye West.


De sneakers zijn door het veilinghuis Sotheby's geveild en ze zijn zeer zeldzaam. Nike schoenen die ontworpen zijn door Kanye West ga je namelijk zelden meer vinden, in 2012 eindigde de samenwerking tussen West en Nike en ging hij verder met Adidas.

Nieuw record

Volgens het veilinghuis is dit een record bedrag voor sneakers. Vorig jaar Augustus werden er namelijk nog een paar Nike Air Jordan 1's geveild voor een bedrag van 615.000 dollar, nu dus bijna 3 keer zoveel. Het gaat nu om een andere sneaker, de Nike Air Yeezy 1, het prototype werd gedragen door Kanye bij zijn optreden tijdens de vijftigste prijzenuitreiking van de Grammy's in 2008. Kanye West was daar zelfs ook een van de prijswinnaars. 

Iets voor jou?

Had je de schoenen graag willen hebben dan ben je wel te laat, sneakerverzamelaar Ryan Chan was je voor en legde dit bedrag er voor neer.


Bron: ANP