'Huurprijs huis gaat door het dak'. 'Tekort aan woningen bereikt hoogtepunt'. 'Het tekort aan woningen groeit in het hele land'. 'Kopen lukt niet. Huren lukt niet. Hoe moet de starter wonen?' Slechts een greep uit de recente berichtgeving over de huizenmarkt. Het is duidelijk: de nood is hoog! Heel hoog, met name onder starters. Mattie, Marieke & Domien hebben letterlijk de sleutel tot de oplossing! 

We've got the key 

Mattie, Marieke & Domien willen samen iets doen met het probleem op de huizenmarkt. Om hun steentje bij te dragen, gaan zij in oktober in actie! Samen met StartHousing hebben ze een woning gevonden: een mooie eengezinswoning in het centrum van Utrecht, perfect voor twee personen. Mattie & Marieke maken met behulp van de klussers van 'Karwei klus & klaar' de woning volledig woonklaar en Domien gaat op zoek naar de perfecte bewoners. Ze doen er alles aan om het tot een echt droomhuis te maken waar jij misschien wel voor een jaar mag gaan wonen met je partner. Qmusic betaalt een jaar lang de gehele huur.

Mattie & Marieke maken het huis woonklaar

Een verborgen parel. Nog wel tenminste, totdat Mattie en Marieke van 30 oktober t/m 6 november losgaan en in 7 dagen het huis woonklaar maken. Slechts een week krijgen Mattie & Marieke de tijd om het huurhuis woonklaar te maken voor de nieuwe bewoners. Dit betekent samenwerken binnen een bepaald budget en binnen een bepaalde tijd om het huis zo mooi mogelijk op te knappen en in te richten met spullen van Karwei. Iedere ochtend volgen we live vanuit het huis de voortgang. Gaat het ze lukken het huis op tijd af te krijgen?

Domiens challenges

Op maandag 28 oktober maken we de twee koppels bekend die de strijd met elkaar aangaan om een jaar lang gratis in het Huis van Q te wonen. Iedere dag vindt er een challenge plaats bij Domien. Met iedere challenge valt er een sleutel te verdienen. Maar uiteindelijk is er maar één winnende sleutel: degene die op het voordeurslot past van Het Huis van Q. Hoe meer sleutels, hoe groter de kans dat dé passende sleutel ertussen zit. 

Zelf een huis kopen?

Ben jij een starter op de woningmarkt? Maak het jezelf makkelijk bij de zoektocht naar jouw nieuwe huis. De Consumentenbond heeft een superhandig stappenplan en een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Check de tips van de Consumentenbond hier!

Check hier alle video's


Hier vind je de actievoorwaarden.