Ashton Irwin, drummer en zanger van de band 5 Seconds of Summer, gaat zijn eerste soloalbum opgenomen! Het album 'Superbloom' verschijnt op 23 oktober.

Superbloom

Op zijn eerste album staan al zijn gedachten, overtuigingen en gevoelens over zijn leven tot dus ver. "Het voelt alsof dit album al meer dan een decennium in de maak is", schrijft hij op Instagram. Ook is Ashton dankbaar voor zijn andere 5SOS-bandleden. "Ik ben blij en dankbaar dat ik in een band zit waar ik mijn creativiteit zowel binnen als buiten de band mag uiten."


'Skinny Skinny'

Benieuwd hoe het klinkt? Goed nieuws, want de eerste track 'Skinny Skinny' is nu al te horen. Een heel persoonlijk nummer voor Ashton. "Ik moest een liedje schrijven dat de pijn van lichaamsdismorfie weergeeft. Ik heb fases in mijn leven meegemaakt waarin ik ziek was door dat gevoel." Lichaamsdismorfie is een aandoening waarbij je enkel een extreem negatieve versie van je lichaam ziet.


5 Seconds of Summer

De drummer en zanger van de Australische band is de eerste van de vier leden die een soloalbum uitbrengt. Het laatste album van 5 Seconds of Summer heet Calm en kwam in maart uit.

Bron: Brunopress