Vrijdagmiddag is de Zweedse dj en producent Avicii plots te komen overlijden.

Dat blijkt uit een verklaring van zijn woordvoerder: “Het is met groot verdriet dat we het verlies van Tim Bergling moeten aankondigen, ook bekend als Avicii."

Tim is op 28-jarige leeftijd komen te overlijden. Hij is dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, over zijn doodsoorzaak is momenteel nog niks bekend. Zijn woordvoerder laat ook weten dat er op korte termijn geen verdere verklaring zal volgen.

Wij wensen de familie en alle nabestaande van Tim enorm veel sterkte met dit heftige verlies. 

Time out

In maart 2016 liet Avicii weten te stoppen met optreden. Alles rondom het touren werd de dj teveel en hij besloot een meer teruggetrokken leven te leiden.

Lange tijd was het stil rondom Tim, tot er in augustus 2017 6 nieuwe tracks van hem verschenen waaronder de hit 'Without You'.


Kort daarna kwam er een docu uit over het leven van Avicii: True Stories. Hierin was de dj voor het eerst erg open over zijn fysieke- en mentale problemen. En leerde we de Zweed een stukje beter kennen.We leerden Avicii in 2010 kennen onder de naam Tim Berg met zijn track 'Seek Bromance':


Avicii laat een hoop hits achter. Zoals 'Wake Me Up', 'Waiting For Love' en 'Levels'. Daarnaast maakte hij ook te gekke samenwerkingen, zoals deze met Coldplay:


De wereld reageert geschokt


Foto: EPA/AFP