Goed nieuws voor Britney Spears in de zaak van het curatorschap dat haar vader al jaren heeft! De popster heeft toestemming gekregen om haar eigen advocaat te mogen inhuren, in plaats van een advocaat die via het curatorschap aan haar toegewezen wordt. En dat is een flinke overwinning voor Britney.

In tranen

De zangeres brak in tranen uit toen de rechter haar verzoek inwilligde. Ze vertelde volgens NBC News dat ze "extreem bang" is voor haar vader Jamie, die al dertien jaar haar leven in handen heeft als curator. "Ik ben hier, in de rechtbank, om van mijn vader af te komen en hem aan te klagen voor het misbruiken van het curatorschap. Dat heeft hem de mogelijkheid gegeven om mijn leven te verpesten."

Als het aan haar ligt, gaat haar nieuwe advocaat Rosengart de beuk er flink ingooien. De zangeres liet tijdens de zitting op 23 juni, waaraan ze telefonisch deelnam, weten 'de hele familie aan te willen klagen'. Vandaag bevestigde ze opnieuw geen goede band met haar familie te hebben, toen ze wederom per telefoon haar zegje deed. "Ze hebben nooit om me gegeven en hebben me nooit geholpen. Die gedachte heeft me kapot gemaakt." 

#FreeBritney

De support van de #FreeBritney movement van haar fans is ook Britney opgevallen. Dat heeft ze haar fans laten weten in een bericht op haar Instagram, waar ze ook voor het eerst de hashtag FreeBritney gebruikte. 


"Het gaat de goede kant op mensen, het gaat de goede kant op", schrijft ze. "Vanaf nu word ik echt bijgestaan en daar ben ik ontzettend dankbaar voor, ik voel me gezegend. Heel veel dank aan al mijn fans die me steunen. Jullie hebben geen idee wat dat voor mij betekent. God bless you all!"

Foto: Abaca Press/Brunopress.nl