Coldplay gaat samenwerken met The Ocean Cleanup, een Nederlands initiatief. De band ondersteunt het bedrijf door mee te betalen aan de zogenoemde Interceptor 005. Dezeinstallatie haalt het plastic uit de rivieren voordat het de zee bereikt.

Sponsering

Coldplay laat op Twitter weten erg trots te zijn op de samenwerking. Ze sponseren het bedrijf door mee te betalen aan de ontwikkeling van een Interceptor, een installatie dat plastic uit rivieren haalt. In het filmpje dat de Britse band deelt is hun eigen track 'Paradise' te horen. "Met de huidige capaciteit kost het zo'n 550.000 euro om één Interceptor te maken, zonder installatie en transport. Het is belangrijk te vermelden dat Coldplay voor meer betaalt dan alleen de productie", zegt een woordvoerder van The Ocean Cleanup tegen NU.nl. Een exact bedrag kon de woordvoerder tegen het medium niet zeggen.


Klimaatneutrale tournee

Dit is niet de eerste keer dat de band nadenkt over het milieu. Anderhalf jaar geleden bracht Coldplay het nieuws voorlopig niet te touren vanwege de impact op het milieu. Maar niet getreurd! De band denkt na over een klimaatneutrale tournee en liet eind 2019 aan Qmusic België weten in 2021 naar België te komen. Helaas heeft corona roet in het eten gegooid, maar het ziet er naar uit dat de band ooit weer een tour gaat houden.

Foto: AFP