De 00's is de tijd van Pokémon, Harry Potter, maar ook van de doorbraken in de muziekbusiness die de hele wereld op z'n kop zetten. Deze week hoor je maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 19:00 uur de Q-top 500 van de 00's op Qmusic. 

En om je even in de 00's-sferen te laten komen, gaan we terug in de tijd en bespreken we de állergrootste doorbraken!

Let's get it started

Alle grote namen verzamelen: will.i.am., apl.de.ap, Taboo en Fergie. De eerste hit die deze groep uitbracht was het anti-oorlogslied 'Where is the love?'. En ja natuurlijk hebben we het hier over The Black Eyed Peas!


Monkey business

Omdat de naam 'Let's Get Retarted' niet helemaal in de smaak viel, werd de titel veranderd naar 'Let's Get It Started'. Je hoort hem deze week op #194 in de Q-top 500 van de 00's!

En in het kader Ken je deze, deze, deze nog... even heerlijk meezingen op 'Shut Up' van The Black Eyed Peas: 


In 2009 ging de band een compleet andere kant op, namelijk de elektronische kant. Hun 'I Gotta Feeling' vloog alle hitlijsten in en blijft nog steeds de állergrootste hit die ze ooit hebben gehad.

Het jaar van de samenwerkingen was toch wel echt 2011. Will.i.a.m werkte onder andere samen met Eva Simons, Britney Spears, Justin Bieber, Ke$ha en Miley Cyrus. Dit terwijl Fergie samenwerkte met Pitbull. Misschien was dit wel het stiekeme begin van een pauze en de uiteindelijke breuk...

The E.N.D

...want na 15 jaar bevestigde Will.i.am in juni 2017 dat Fergie de groep had verlaten. Voor nog een beetje nostalgie hebben we de allerlaatste Instagram-post gevonden met Fergie erbij:

The whole world addicted to the drama. #WheresTheLove
Een bericht gedeeld door The Black Eyed Peas (Official) (@bep) op


Eerder nam Fergie al een 5-jarige pauze voor haar zwangerschap, gezin en solocarrière. De BEP-mannen hielden audities voor een nieuwe zangeres, maar stonden altijd open voor Fergie's terugkomst. Maar toen het grote woord er in juni 2017 uit was bleven de mannen over.

Inmiddels is hun langverwachte marvelstripboek uitgekomen en ja, ze zijn zeker bezig met nieuwe muziek. Hun toekomstige album heeft veel te maken met het marvelstripboek; maar dit is nog even afwachten!