De Amerikaanse rechter heeft bepaald dat Jamie Spears per direct wordt ontzet uit zijn rol als curator van zijn dochter Britney Spears. De zangeres heeft voor het eerst sinds de uitspraak van de rechter gereageerd via social media. 

"Ik ben in de zevende hemel"

Britney plaatste een video op Instagram waarin ze een vliegtuig bestuurt, met daarbij de tekst: "Ik ben in de zevende hemel!!".

Doorbraak in de Free Britney zaak

De verwijdering van Britneys vader als curator is een grote doorbraak in de zaak. Haar advocaat Mathew Rosengart hield een vurig pleidooi waarin hij duidelijk maakte dat zijn cliënt geen dag langer onder het toezicht van haar vader mocht staan. Jamie werd in 2008 aangesteld nadat de zangeres een mentale inzinking kreeg, maar zou zijn rol in de loop der tijd misbruikt hebben.

Vanaf nu gaat John Zabel tijdelijk de zaken waarnemen. Hij is aangesteld tot 31 december van dit jaar. Rosengart wilde het curatorschap in zijn geheel nu nog niet beëindigen maar binnen 45 dagen. De reden hiervoor zou zijn dat de advocaat inzage wil krijgen in de door Jamie behandelde financiën, om zo te kunnen zien of er sprake is geweest van corruptie.

Op 12 november doet de rechter definitief uitspraak over beëindiging van het toezicht. 

Foto: Photoshot/BrunoPress.nl