Vanmiddag zijn de eerste beelden onthuld van hoe het decor er in mei uitziet voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy. Het gaat uit twee delen bestaan; een hoofdpodium en een kleiner podium in het publiek, en is geïnspireerd op het Nederlandse landschap. 

Het decor is ontworpen door de Duitse designer Florian Wieder. Hij maakte ook vorig jaar het decor voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv en voor andere awardshows en tv-programma's. "Het decorontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land", legt hij uit. "De horizon is de link tussen deze elementen en die horizon zal werken als een venster om de wereld van Eurovisie 2020 te openen. Het vloerplan is geïnspireerd op de kanalen en bruggen die land en water in Nederland verbinden. Hiermee willen we de artiesten zo dicht mogelijk bij het publiek brengen."

Ook zal er in Rotterdam Ahoy dit jaar weer een Green Room aanwezig zijn. Deze was afgelopen jaar niet aanwezig in Tel Aviv omdat daar geen ruimte voor was in de relatief kleine zaal. 

Uitvoerend producent Sietse Bakker is enthousiast. "Het ontwerp is innovatief, ingetogen en functioneel slim. Zo kan het decor voor elk van de 41 deelnemende acts, de opening- en interval acts en tijdens de puntentelling een totaal andere uitstraling neerzetten." Het decor is volgens mij "vernieuwend", "groots in zijn eenvoud" en "vol verrassingen". 

Het decor wordt in de eerste weken van april opgebouwd en is live te bewonderen van 12 tot 16 mei tijdens het songfestival. 

Foto: AVROTROS