De Britse meidengroep Little Mix gaat voorlopig uit elkaar. Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall nemen na tien jaar voor onbepaalde tijd een pauze, laten ze op Instagram weten.

"Prachtig non-stop avontuur"

"We willen jullie laten weten dat we na de Confetti Tour in april en mei volgend jaar een pauze nemen. Het zijn tien geweldige jaren geweest, een prachtig non-stop avontuur, en we vinden dat de tijd rijp is om rust te nemen zodat we kunnen opladen en aan andere projecten kunnen werken", schrijven Edwards, Pinnock en Thirlwall. "We gaan niet uit elkaar. Little Mix blijft bestaan. We hebben nog plannen voor meer muziek, tours en optredens in de toekomst." De dames benadrukken dus dat de breuk niet definitief is.

X Factor

Little Mix werd in 2011 opgericht toen het trio samen met de vorig jaar vertrokken Jesy Nelson tijdens hun deelname aan X Factor bij elkaar werden gezet in een meidengroep. Ze werden de eerste groep die destijds de zangwedstrijd won. In december vorig jaar kondigde Nelson haar afscheid aan, onder meer omdat ze online gepest werd en zich niet meer prettig voelde in de groep.

Foto: BrunoPress/goffphotos/Brunopress.nl