Little Mix-zangeres Jesy Nelson heeft zes jaar geleden geprobeerd een einde aan haar leven te maken. Jesy was in een depressie geraakt om dat ze continue omlaag werd gehaald op social media. Ze kon deze negatieve opmerkingen niet los kon laten, zo vertelt ze openhartig in de BBC-documentaire Jesy Nelson: Odd One Out.

De zangeres raakte naar eigen zeggen geobsedeerd door de meningen van mensen op internet. "Elke ochtend had ik een vaste routine: wakker worden, Twitter openen en zoeken naar de ergste dingen die ik over mijzelf kon vinden", vertelt ze tegen The Guardian. De woorden waar ze op zocht waren 'Jesy fat' of 'Jesy ugly' en vervolgens bekeek ze alle zoekresultaten. "Soms hoefde ik dat niet eens te doen en zocht ik gewoon op Jesy en dan zag ik al de vreselijkste dingen. Iedereen zei dat ik het moest negeren maar het werd een soort verslaving."

Door deze verslaving werd ze depressief, maar weigerde medicatie en therapie hiel ook niet. Ze begon zichzelf uit te hongeren in de hoop dat de negatieve commentaren dan zouden ophouden. Het cyberpesten bleef doorgaan en de zangeres kon naar eigen zeggen de pijn niet meer aan. Ze wilde uit het leven stappen.

In 'Odd One Out' vertelt Jesy dat ze naar de keuken ging en daar zo veel pillen slikte als ze maar kon. Haar toenmalige vriendje kon haar redden waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

Met deze documentaire hoopt Jesy dat mensen zich bewuster worden van negativiteit op sociale media. "Je kunt een vervelende opmerking maken en denken dat ze het niet zullen zien of dat het niets betekent, maar dat doet het wel. Het beïnvloedt mensen erorm."

De documentaire wordt uitgezonden op donderdag 12 september op BBC One om 22:00 uur (Nederlandse tijd).

Foto: AFP