Snoop Dogg begint binnenkort een site die zich gaat richten op, hoe kan het ook anders, wietliefhebbers. Dat kondigde de rapper gisteren aan tijdens de techconferentie TechCrunch Disrupt.

De nieuwe website heet MerryJane.com, de Amerikaanse bijnaam voor marihuana, en gaat in oktober van start. Tot die tijd worden elke dag 420 (een Amerikaanse bijnaam voor wietgebruikers) per dag toegelaten.

Op de site is informatie en nieuws uit de wereld van marihuana te vinden en exclusieve interviews met beroemdheden. Onder meer acteur Seth Rogen zal materiaal aanleveren voor de website.

"Ik geniet van wiet om medische redenen", vertelt Snoop Dogg die bekendstaat als fanatieke wietroker. "Ik zie altijd mooie dingen om me heen. Ik ben er altijd een voorstander van geweest."

De 'Drop It Like It's Hot'-ster wil met de website en de betrokken beroemdheden het taboe rond wietgebruik verder doorbreken. "Er zitten zoveel mensen in de kast. Wij geven ze de mogelijkheid om uit de kast te komen en ze te laten toegeven dat ze ervan houden wiet te roken", verklaart de rapper, die zelf nogmaals duidelijk maakt bij die groep te horen: "Mijn naam is Snoop Dogg en ik ben een stoner."

Foto: AFP