Adverteren | Waarom radio? | Impactvolle commercials | Branded content | Sales team

Radio spreekt tot de verbeelding en maakt beeld overbodig. Radio is een creatief medium en biedt eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om de perfecte commercial, het boosten van de merkbekendheid of het verkopen van je product. Met radioreclame kun je jouw doelgroep op het juiste moment raken, want radio is emotie. Per week luistert meer dan 90% van de Nederlanders naar de radio, gemiddeld drie uur per dag. Radio is overal en je kunt de consument 24 uur per dag bereiken.

De vier USP's van radio

1. Radioreclame activeert

Onderzoek toont aan dat radiocommercials effect hebben, zelfs wanneer luisteraars op hetzelfde moment iets anders aan het doen zijn. Radioreclame is in staat de hele keten van communicatiedoelstellingen (kennis/houding & gedrag) te activeren. Doordat elke dag van de week gemiddeld 3 uur per dag radio wordt geluisterd.

2. Radioreclame is de meest efficiënte multiplier van campagne effecten

Radioreclame werkt als een hefboom op je campagne; zonder radio laat je effect liggen. Uit internationaal toonaangevend onderzoek blijkt dat radioadverteerders, gemiddeld over alle branches heen, hun investering maar liefst ruim zevenmaal terugverdienen. Inzet van radio naast een willekeurig ander mediumtype -bij gelijkblijvend mediabudget- vergroot altijd je effect.

3. Radio is nu, dichtbij en benaderbaar

Radio luisteren heeft altijd een live menselijke connectie. Met radioreclame zit je echt bij de klant op schoot. Radio is het enige medium waarbij het bereik van de commerciële en redactionele content even groot is bij de luisteraar. Radio organiseert je dag en biedt alles onder een knop (drama, entertainment, sport, actualiteit en muziek) aangereikt op het moment dat de luisteraar het nodig heeft en in de wetenschap dat anderen ook luisteren op hetzelfde moment en dat gegeven vinden luisteraars prettig om te ervaren. Een individuele setting maar saamhorig gevoel in luisteren (solo maar niet alleen).

4. Radio maakt vrolijk en blijft in je hoofd

Radio boost je energielevel en radio luisteren leidt bij de luisteraar tot emotionele gevoelens van enthousiasme en vermaak. Radio blijft het belangrijkste medium voor nieuwe muziek. Radio geeft de luisteraar het gevoel van interpersoonlijke connectie, vanuit zijn eigen omgeving. Dit is een belangrijke functie in een steeds meer digitale en individualistischer wordende wereld.

Quotes van luisteraars

"Het is een vast onderdeel van mijn leven, mijn dagelijkse routine."

"Met de radio aan kun je lekker doorwerken."

"Ik zet hem dan op mijn favoriete zender en dat voelt gewoon goed."

"Het werkt aanstekelijk, je gaat vanzelf meelachen, meedoen, meepraten…."