Johannah Deakin, de moeder van One Direction-lid Louis Tomlinson, is woensdag overleden aan de gevolgen van leukemie. Dit heeft haar man, Dan Deakin, vandaag bekend gemaakt.

"Het is met onmeetbaar veel verdriet dat Johannah Deakin's familie afscheid heeft genomen van Johanna in de vroege uren van woensdag 7 december 2016", schrijft hij in een statement.

Eerder dit jaar werd bij Johannah, die slechts 43 jaar is geworden, een hele heftige vorm van leukemie vastgesteld waar ze direct en constant voor behandeld moest worden. Hierover is nooit eerder iets naar buiten gebracht.

Familie

Twee weken geleden postte Louis nog een mooie foto samen met zijn moeder op Instagram, waarin hij duidelijk liet merken gek te zijn op haar:

My mother looking gorgeous before the Brits earlier this year . I love you and miss you so much !

Een foto die is geplaatst door Louis Tomlinson (@louist91) op


Naast Louis laat Johannah nog zes andere kinderen achter; Lottie (18), Félicité (16), de tweelingen, Phoebe & Daisy (12) en Ernest & Doris (2). Daarnaast was Johannah ook nog grootmoeder van het eerste kindje van Louis, Freddie van 10 maanden.

Dan vertelt in zijn statement over zijn vrouw als moeder het volgende: "Johannah was in de eerste plaats altijd een geweldige moeder voor zeven kinderen wiens persoonlijke talenten en successen een bewijs zijn van de principes en overtuigingen die zij hen heeft bijgebracht. Daarnaast was ze ook een geweldig trotse oma voor Freddie."

Aankomende zaterdag stond al een optreden gepland van Louis bij de Britse X Factor, hij zal hier gewoon heen gaan en een ode brengen aan zijn moeder.

Wij wensen Louis en zijn familie enorm veel sterkte met dit heftige verlies. Ook veel van Louis' vrienden en collega's betuigen hun medeleven: