Op het podium waar het vijf jaar geleden allemaal begon, nam One Direction gisteravond ook afscheid. Tijdens de finale van The X Factor UK trad 1D nog één keer op voor ze aan hun pauze beginnen.

Zichtbaar geëmotioneerd zongen de boys twee nummers van het nieuwe album Made In The A.M.: 'Infinity' en het toepasselijke 'History'. Bij het laatste nummer verschenen foto's met hoogtepunten van de afgelopen jaren op de schermen. Check het optreden hierboven.

De boyband neemt een sabbatical van anderhalf jaar na vijf hectische jaren. Ondanks dat ze de talentenjacht nooit wonnen, is One Direction de bestverkopende act die X Factor wereldwijd ooit heeft voortgebracht.

'Vijf geweldige jaren'

"Het waren vijf geweldige jaren", reageert Liam Payne geëmotioneerd na het optreden. "Het is jammer dat we even verdwijnen, maar we hebben het nodig. We willen alle fans bedanken. Je kunt wel zien hoe oprecht gelukkig we zijn nu, dat is allemaal dankzij jullie."

Voor het optreden had mentor en manager Simon Cowell nog wat woorden voor Harry, Louis, Liam en Niall. Ook diverse Britse celebrities hadden een videoboodschap:

http://louisupdates.tumblr.com/post/135141808794/simon-cowells-message-to-the-boys-celebrity