Golf een sport voor oudere mensen? Niall Horan bewijst het tegendeel. De 22-jarige zanger van One Direction is regelmatig op een golfbaan te vinden en heeft zelfs een eigen bedrijf dat het management voor bekende golfers doet.

In het magazine Today's Golfer legt Nialler uit waar zijn passie voor golf vandaan komt en waarom het zo belangrijk voor hem is. "Het is een goede manier om een paar uur van alles te kunnen ontsnappen", vertelt de Ierse zanger.

"Toen ik onderweg was met One Direction zorgde het ervoor dat ik het hotel kon ontsnappen voor een paar uur en relaxen", gaat hij verder.

Hij vond een golfmaatje in collega Harry Styles: "Harry en ik hebben behoorlijk wat gespeeld en zoveel reizen zorgde ervoor dat ik op de meest geweldige golfbanen ter wereld heb kunnen staan. "


Favoriete golfclub

Wie Niall eens hoopt tegen te komen op de 'green' moet naar een golfclub ten noorden van Londen: "Ik speel best vaak, meestal bij The Grove in Hertfordshire die makkelijk slechts 20 minuten van mijn huis is."

"Ik kijk belachelijk veel golf op tv. Ik houd van alle statistieken en als ze swings gaan analyseren. Ik kan je zo vertellen wie het meest gericht kan slaan, wat de afstanden zijn en dat soort dingen. Ben een beetje een gekkie, maar ik vind het allemaal heel interessant."