Harry Styles gaat een nieuwe carrière uitproberen: acteren. Het One Direction-bandlid scoorde een rol in de oorlogsfilm Dunkirk, een grote Hollywoodproductie die momenteel wordt opgenomen in o.a. Frankrijk, Nederland en Hollywood.

John Papsidera, de man verantwoordelijk voor de casting van de acteurs, legt uit waarom ze voor Hazza kozen: "Harry was absoluut geknipt voor de rol. Als acteur is hij onbekend, maar zijn audities maakte hem de ideale keus. We vonden hem fris en interessant en hij kreeg de rol."

Hard werken

Wie denkt dat het voor de publiciteit is heeft het helemaal mis: "Hij is niet gekozen omdat hij een bekende popster is, dat is zelfs in zijn nadeel. Dat kan de verkeerde boodschap oproepen en dat willen we niet."

Dus moest Harry extra zijn best doen, waaronder zijn haar afknippen. "Hij heeft er hard voor gevochten en zijn werk was indrukwekkend", zegt de casting director. "Hij deed meer dan zes audities, het was geen makkelijke klus."

"Door zijn talent en harde werk heeft hij nu een rol in een film van Christopher Nolan. Het komt door zijn passie om in de film te spelen, hij sprong over elke hobbel die we hem opwierpen, hij wilde dit echt zelf."