Adverteren op Qmusic | Impactvolle commercials | Branded content | Nieuws | Sales team | Spot On Radio Qmusic

28 februari 2020

Qmusic update 26 februari 2020
Titel

Qmusic komt vanaf 2 maart weer met de actie waarbij een luisteraar een geheel georganiseerde, all inclusive wereldreis kan winnen. Tijdens de Top 40 World Tour bezoekt de luisteraar samen met een vriend, familielid of geliefde concerten van vijf artiesten in vijf wereldsteden.

Welke artiesten het zijn maken Mattie en Marieke deze week tijdens de ochtendshow bekend. Wat de artiesten met elkaar gemeen hebben, is dat ze de afgelopen tijd allemaal in de top 10 hebben gestaan van de Top 40. De eerste drie artiesten zijn al bekend; Camila Cabello, Billie Eilish en Justin Bieber.

Yildriz is partner van de Top 40 World Tour. '"Yildriz is zeer tevreden over de prettige samenwerking met Qmusic en de perfecte match tussen de Top 40 World Tour en de Yildriz Wereldsauzen", aldus Chris Ek, Sr. Brand/Product Manager van Yildriz. 

Je maakt kans op tickets voor de Top 40 World Tour door je in de Qmusic app in te checken. Eenmaal ingecheckt maak je kans om deel te nemen aan de Top 40 quiz. De Top 40 quiz wordt gespeeld bij Mattie & Marieke, Menno Barreveld, Wim van Helden en Domien Verschuuren. Win je de quiz, dan blijf je zitten in de 'hotseat' en speel je in het volgende programma weer mee. Blijf je tot het einde zitten, dan win je de Top 40 World Tour!

Klik hier voor de tarieven van Q2 2020.

Afmelden voor de Qmusic update.


18 februari 2020

Qmusic update 18 februari 2020
Titel

Qmusic heeft de beste december-januari-score ooit behaald. Het marktaandeel groeit met 5% van 13,4% in dezelfde periode vorig jaar naar 14,1%. In de doelgroep 20-49 jaar is er al 20 maanden op rij groei ten opzichte van dezelfde meetperiode in het jaar ervoor.

Ook in de doelgroep 10+ groeit het marktaandeel van Qmusic, met 6% naar 8,5%. De ochtendshow heeft in deze periode ook de beste december-januari-meting ooit gerealiseerd in de doelgroep 20-49 jaar, met een marktaandeel van maar liefst 15,1%.

Titel

Qmusic dj's Hila Noorzai en Jordi Warners krijgen vanaf maart allebei een eigen soloshow op Qmusic. De zender geeft hiermee ruimte aan de twee talenten om zich verder te ontplooien.

Hila Noorzai is sinds 2016 te horen op de radiozender, waar ze eerder een duo vormde met Joost Swinkels en tot op heden met Jordi Warners. Noorzai is naast bij Qmusic te zien als presentatrice van de AD Ochtendshow to go. Zij zal vanaf maart te horen zijn op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur. Zij vervangt hiermee Kimberley Dekker, die Qmusic verlaat.

Jordi Warners stapte vorig jaar over naar Qmusic, na jarenlang radio gemaakt te hebben bij SLAM! Hij werd daarvoor twee keer genomineerd voor de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent. Sinds vorig jaar is hij op zaterdag en zondag te horen van 18.00 tot 21.00 uur, waar hij ook de komende tijd te horen is.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: "Hila heeft de laatste tijd mooie stappen gemaakt en bewezen dat ze, zowel op beeld als op radio een groot talent is. Ook Jordi is een veelzijdig talent en heeft zich in korte tijd het Q-DNA eigen gemaakt. Beiden zijn klaar voor een soloshow op een van de grootste radiostations van Nederland."

Qmusic is een hitstation met een prominente plek in het radiolandschap door onder andere de Top 40, Het Geluid en het Foute Uur. De zender ontving onlangs de prestigieuze Marconi Award voor Beste Zender van 2019. Kimberley Dekker gaat haar geluk buiten radio beproeven en zal nog te horen zijn bij Qmusic als invaller.

Afmelden voor de Qmusic update.


21 januari 2020

Qmusic

Qmusic update 21 januari 2020
Titel

Qmusic kijkt terug op 2019 als best beluisterde jaar ooit voor het radiostation in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Meer luisteraars dan ooit wisten de ochtendshow met Mattie & Marieke, de middagshow met Domien Verschuuren en de Top 40 te vinden.

Het marktaandeel van Qmusic komt voor heel 2019 uit op 14,9%. Een stijging van maar liefst 9% ten opzichte van 2018. Hiermee verstevigt Qmusic haar 2e positie en loopt verder in op de marktleider, de afstand is minder dan 1,5 procentpunt.

De ochtendshow met Mattie & Marieke behaalde in 2019 een marktaandeel van 14,6%, een stijging van 20% t.o.v. 2018. Wekelijks bereiken zij ruim 1,3 miljoen mensen (10 jaar en ouder). De middagshow met  Domien Verschuuren behaalde een marktaandeel van 14,5%, daarmee is dit het beste jaar ooit voor de middagshow (ma-do 1600-1900). De Top 40 op vrijdagmiddag realiseert een stijging van 14%. In dit tijdvak behaalt Qmusic het beste jaar ooit met een aandeel van 15,8% binnen de doelgroep 20-49 en is daarmee marktleider.

Niet alleen binnen de doelgroep 20-49 weet Qmusic het hoogste jaar ooit te behalen. Zowel bij de 20-34 jarigen als de 35-49 jarigen behalen we dit record. En zelfs bij de "ouderen" (50 jaar en ouder) weet Qmusic het hoogste marktaandeel in een jaar te halen.

Programmadirecteur Dave Minneboo: "We sluiten dit jaar af als het beste jaar voor Qmusic ooit. Dit toont aan dat we met een heldere programmering, met onder anderen Mattie & Marieke, Domien en de Top 40 een herkenbaar geluid laten horen waar luisteraars graag op afstemmen. Ik ben ongelofelijk trots op het hele team."

Beste november-december score ooit
De periode november-december is traditioneel een atypische tijd in het radiolandschap, met tijdelijke verschuivingen in luistergedrag. Ook hier heeft Qmusic de beste meting voor deze periode ooit behaald. Het marktaandeel kwam uit op 13,8%, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Titel

Maandagochtend werd bekend dat de ochtendshow met Mattie & Marieke is genomineerd voor de Gouden RadioRing. Dit is de publieksprijs voor meest populaire radioprogramma, uitgereikt door de AVROTROS. Daarnaast is Marieke Elsinga ook genomineerd voor Zilveren RadioSter Vrouw, die zij vorig jaar al in de wacht wist te slepen. Tot slot is Qmusic genomineerd voor de Marconi Award voor Beste Zender.

De radioprijzen worden jaarlijks uitgereikt in het Gooiland Theater in Hilversum. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op 30 januari. Tot die tijd kan hier gestemd worden op het beste radioprogramma.

Afmelden voor de Qmusic update.